22 88 29 00 [email protected]

Huset  

Socialpædagogisk opholdssted

HUSET

Opholdsstedet Stjernen har til huse centralt beliggende i Nakskov i en restaureret villa fra 1910 på 372 m2. Huset er opdelt i flere etager, med i alt 7 værelser. Huset rummer herudover en opholds/spisestue, en tv-stue og en lidt større og pænere stue, der ofte bruges i fritid/ferier ved arrangementer som jul, fødselsdag mv. Huset rummer desuden et nyt køkken, 2 nyistandsatte badeværelser, et bryggers, en udestue og en stor parklignende lukket have med udsigt til havnen.

Der er værelser på alle etagerne, og alle børn/unge har deres eget værelse. På vores socialpædagogiske opholdssted er værelserne forskellige, og der tages hensyn til, hvor gammelt barnet eller den unge er, i forhold til hvilket værelse der vil passe bedst. Har man for eksempel behov for at sove i nærheden af en voksen, eller mere brug for lidt privatliv, eller flytter man ind sammen med sin søster eller bror, vil der være mulighed for at tilgodese disse ønsker.

 

Husmøder

Hvert 3 måned afholdes der husmøde på Stjernen, hvor alle børn og unge deltager. På Stjernen har vi en procedure for, hvordan husmødet afvikles. Blandt andet er det altid den samme voksen, der afvikler husmødet. Der er ingen mobiltelefoner ved mødet, og der skrives altid referat.

På husmødet har vi fokus på, at alle bliver medinddraget, for derved at have indflydelse på forhold der vedrører dem selv og de andre børn/ unge på Stjernen.

Ved vores husmøde anvender vi værdsættende samtaler som metode med vores børn og unge. Værdsættende samtaler betyder bl.a. at vi tænker over, hvordan vi anvender vores sprog, og på hvilken måde vi spørger, da det har stor indflydelse på, hvordan et samarbejde med barnet og den unge udvikler sig. Derudover har vi har fokus på den værdsættende samtale, for at alle får øje på noget godt hos de andre og hos sig selv, – med det formål, at børnene /de unge lærer at de også kan omsætte det i andre situationer, således at de kan bruge deres styrker og ressourcer til at opnå ønskede mål og en positiv udvikling.

Dette er også som led i vores pædagogiske praksis. Skulle du have spørgsmål hertil eller til andet, er du velkommen til at kontakte vores socialpædagogiske opholdssted. Find vores kontaktoplysninger ved at klikke her.

Kontakt info

 

Leder Anette Smith

Marienlystvej 17

4900 Nakskov

 

Tlf. 22882900

[email protected]

Logo Find sociale tilbud