22 88 29 00 [email protected]

Aktiviteter

Socialpædagogisk opholdssted

Venner + kærester

På det socialpædagogiske opholdssted Stjernen er vi glade for at se venner i huset, derfor er der mulighed for at ens venner kan deltage i udvalgte aktiviteter. Børnene og de unges venner og kærester kommer ofte i huset, – både på besøg og til overnatning. Vi samarbejder også med kæresters pårørende, som ligeledes kan besøge huset.

 

Fødselsdage og fester

På det socialpædagogiske opholdssted Stjernen fejrer vi altid barnet/den unge ved fødselsdage og mærkedage. Det kan være at barnet/den unge har et ønske om en bestemt ret ved spisning på Stjernen eller et ønske om restaurantbesøg. Vi inviterer gerne biologisk familie og venner til fødselsdag.

Borddækning til fødselsdage og fester hos Opholdsstedet Stjernen

Hjemlige aktiviteter

I hjemmet på vores opholdssted for unge laves der almindelige dagligdags gøremål og beskæftigelse, men vi har også mange aktiviteter i løbet af året alt efter børnene/de unges initiativer. Vi arrangerer bl.a. fælles gåture, ture i svømmehallen, biografture, bowling, cykelture, udflugter – eller vi synger og spiller, det kan være brætspil, kort, PlayStation eller andre former for spil. Der kan laves perleplader, tegnes, males, elastiksmykker og meget andet, alt efter lyst og interesse.

Opholdsstedet Stjernen er et opholdssted for unge, der er beliggende få hundrede meter fra bådehavnen, og det er derfor obligatorisk, at alle børn og unge der bor på Stjernen skal lære at svømme.

På vores opholdssted for unge er vi glade for at sejle, og nogle af vores børn og unge er meget interesseret i at dyrke havet mere intenst. Vi er så heldige at have personale ansat, som både har jagt og fisketegn. Derfor kan vi tilbyde, at de unge kan komme ud på havet og lære at fiske og sætte ruser. De vil også have mulighed for at komme med på jagt, men kun med ansvarligt personale.

 

 

Restaurantbesøg hos Opholdsstedet Stjernen

Restaurantbesøg

På det socialpædagogiske opholdssted, Stjernen, spiser vi jævnligt på forskellige typer restauranter. Både sammen med den enkelte og med hele gruppen.

Der er flere aspekter i det. Dels får børnene og de unge en fornemmelse af hvordan man gør, og hvad de sociale spilleregler er, når man spiser ude. Hvordan er procedurerne? Hvad koster det?

Samtidig er der også noget læring i at skulle på et restaurantbesøg, for kan man gå ud og spise lige efter en fisketur, eller skal man tage et bad først? mm. Derudover er der også mulighed for at de unge selvstændigt kan gå ud og spise eller på cafebesøg sammen med deres venner.

 

Børnehjælpsdagen – Større arrangementer

Opholdsstedet Stjernen er medlem af en organisation ved navn Børnehjælpsdagen, hvor formål er at styrke børn og unge i Danmark. Derudover står de bag en bred vifte af tilbud, projekter, camps og 1-dags-arrangementer, som børnene og de unge kan deltage i sammen med deres plejeforældre eller pædagoger i huset. På Stjernen deltager vi altid i deres juletræsfest, som for os er blevet en hyggelig tradition.

 

Traditioner

På vores opholdssted for unge går vi op i traditioner i løbet af året, både Stjernens egne traditioner og traditioner, der knytter sig til årstiderne. Til jul, nytår, påske og Halloween pynter vi op i huset. Vi kan finde på at holde Halloweenfest, fastelavnsfest, påskefrokost mv. Dette planlægges altid i god tid, og med udgangspunkt i at alle børn og unge kan være med og ved disse arrangementer.

Vores børn og unge har ofte meget forskellige erfaringer med julen. Julen er traditionen tro, en tid, hvor følelserne ofte fylder meget, og der er mange forventninger, både til gaver, stemning, maden, selve juleaften osv. Forventningens glæde er stor, og derfor gør vi lidt mere ud af det og hygger os i gennem hele december, hvor vi blandt andet, laver konfekt, bager småkager, juledekorationer mv.

Selve juleaften d. 24.12 holder vi i den store stue, for de af vores børn og unge der ikke holder jul med deres egne forældre eller familie. Vi har desuden tradition for at invitere tidligere børn og unge til at holde juleaften på Stjernen. (jul på Stjernen er ikke for beboendes venner og familie).

På opholdsstedet Stjernen fejres nytår på forskellig vis. Nogle år holdes det på Stjernen, der har også været holdt nytår på Lalandia, der har været ture ud af huset i form af rejser i juleferien, blandt andet til Norge for at stå på ski og til Tyskland på badeferie. 

Læs mere om kutymen i forhold til fritid og afholdelse af ferie hos Opholdsstedet Stjernen her.

For at få flere oplysninger om vores opholdssted for unge, er du velkommen til at kontakte os. Find vores kontaktinformation her.

Kontakt info

 

Leder Anette Smith

Marienlystvej 17

4900 Nakskov

 

Tlf. 22882900

[email protected]

Logo Find sociale tilbud